torsdag 18 oktober 2007

Träning på klubben

Så igår packade jag och Sofia in fyra hunad i bilen och begav oss till klubben. Vi började träna med Ozzy och Viggo medans Bilbo och Barca fick ligga i bilen och vänta.

Jag började med linförigheten där jag kräver kontakt och perfekt position. Det gick kanon även på längre sträckor. Förlorade kontakten kanske 2 ggr och då bröt jag och började om. Han fick även en nysattack men det räknas inte. Positionen slarvade han med nån gång men då bröt jag honom och så startade vi om. Belöningen idag var korv och gummiring som vi kampade med och som han kampar. Skoj!!! Jag känner att han är så pass stabil i linförigheten så att vi kan börja lägga in svängar igen. Detta har han skött bra innan. Så det är nog inga problem.

Sedan körde vi lite snabba lägganden. Han fuskar ibland där armbågarna inte är i backen. Men han fattade snabbt att belöningen bara kom om han lade sig snabbt rakt och rakt ner. Duktig vovve. Körde några återgångar med och där är han jätteduktig och väntar på mitt kommando. Det var väldigt många hundar som tränade idag men han höll fokus på mig. Jag är nöjd och kommer att träna hemma på fotbollsplanen ikväll och då höjs ribban igen.

Sedan var det Bilbos tur. Med honom kör jag bara korta, korta pass. Annars börjar han slarva. Han tröttnar så snabbt. Hans belöning var bitstocken. Jäklar vilken fart man kan få på jycken. Jag belönade genom att jag drog den på backen och att vi kampade lite när han fick tag på den. Han kampar som en galning jag har riktigt ont i axlarna idag. Vi fick riktigt snygga och snabba lägganden tack vare den. I linförigheten har vi helt börjat om. Då både positionen och kontakten varit kass. Men tre steg är bra nu. Vi körde en platsliggning också och där är han lika stabil som vanligt. Men det är svårt att träna honom nu. Pälsen har växt ut ganska långt så han ser ut som en gossebjörn. Man vill bara gosa och puusa på honom. Det vill alla andra som ser honom också och alla ni som känner Bilbo vet ju att han själv vill välja vem han pratar med. På honom är det bara platsläggande under gång och ställande under gång som krånglar. Men vi kämpar på, vissa dagar är det perfekt medans andra så fattar han inte vad jag menar. Polleten trillar snart ner. Den har bara fastnat lite....

Kram Nina

4 kommentarer:

Annelie sa...

Hej hej, vimsiga uppfödaren här....hade ju blandat ihop både dag och vecka :)...så...vi ses på söndag den 28:e

Er onsdagsträning verkar ju ha gått superbra!

Kramar från den virriga

www.segerstorpshundar.se sa...

Hej! Visste inte att du bloggar. Så kul! Nu skall jag genast lägga till dig som favorit:)
Kram Linda och dom vilda röda

Malin sa...

Det är härligt att få läsa om er träning.
Ni är så duktiga så!

Kramis

Till LantHunden sa...

Du är så härlig gumman!!! Ingen ger mej bättre komplimanger;)

Hoppas ni haft en bra helg, vi saknar er alla.

Hörs i veckan!
Kramar