onsdag 17 oktober 2007

Lydnadskursen

I måndags var det återigen dax för en lydnadskurs på Alfa. Ozzy var mycket lugnare nu denna gången. Han är även helt fokuserad på mig även om det finns mycket lukter (löptikar) där.

Kontaktövningen som vi kört nu i två veckor har inte varit några problem. Han är fokuserad till tusen. Så vi kommer att börja med att jag ska gå kortare sträckor och om kontakten bryts så kortar jag sträckan och börjar om. Han är grym på att hålla kontakten i fritt följ. Men nu ska positionen vara perfekt också. Jag höjer även belöningskriteriet eftersom jag har en tendens att belöna heeela tiden tom när det inte är perfekt. Fy på mig. När han måste jobba mer för belöningen blir han mer motiverad. Det vet jag ju, men han är ju sååå liten och söt och gör ju sitt bästa. Så skärpning på mig!

De övningar som jag kommer att lägga fokus på är platsläggande under gång och apporten. Läggandet har funkat bra, men nu ska de bli perfekt. Jag vill att han ska lägga sig rakt ner snabbt. Skillnad mot fjärren där jag vill att han fäller bakåt. Med apporten börjar jag om och klickar honom igen. Han kan ju plocka upp den och ge den till mig.... eller kasta rättare sagt. Men för att få honom att hålla så klickar jag. Så där är vi nu!

Jag har även börjat plocka in fler belöningar bla så fick hundarna en bitstock förra veckan. Gissa om de älskar den. Lite otymplig att träna med bara. Men de kampar på som bara den och speciellt Bilbo. Han ser helt galen ut. Sen låter han som om han är vansinig. Ozzy kampar iaf tyst. Jag har ju tyckt att Ozzy har lite svagt bett.... men jag tar tillbaka det nu. :-)

Ikväll åker jag till klubben och tränar med båda hundarna. Jag återkommermed rapport om hur träningen gick. Igår fick hundarna ingen träning då jag var på föreläsning.

Kram Nina

3 kommentarer:

Annelie sa...

Hade skrivit en lång komentar och så försvann den när jag tröck på publicera :(

Det är kul att läsa om er kurs och träning. Klart att Ozzy har ett starkt bett/gripande/kamp - han brås väl på sin mamma. Hon hänger kvar när jag snurrar henne runt i luften...en favoritlek/belöning.

Tycker att det är bra att du tänker på det här med belöningskriterier. Jag körde ju fast av precis de anledningar....Tilda är ju sååå liten och såå söt och hon gör ju sitt bästa. Jo hejsan! Nu när jag ändrat mina kriterier så visar hon en helt annan sida - kul (utom i ff då)!

Ser fram emot att läsa om er kvällsträning härnäst.

Ses på lördag.

Kramar

Lojocas Loial sa...

Så kul att få läsa om er träning! :)
Roligt att det går framåt för er. Det där med att belöna i tid och otid har jag själv inga problem med. Är det itne bra så gör vi om det.
Men jag har förstått att det är ett ganska vanligt "problem".

Det kommer bli kanon kalas när ni hittar en balans.

Kram!

Till LantHunden sa...

Hej Puman!!!

Nu har jag länkat till dej och lyckats göra den däe inställningen också:)

Tack för igår!
Vi hörs...

Puss och Kram Fia m. fyrbent