söndag 2 november 2008

Vi har debuterat i brukset!!!!

Förra lördagen skickade jag iväg ett mail till Ulricehamns Bk om att jag ville vara med på deras appeltävling om de fick några avhopp. Det trodde jag ju inte att de skulle få men igår ringde de och frågade om jag ville vara med. Jag har ju haft ryggskott och har därför inte tränat med Ozzy, men vad fasen. Testa måste man ju :-)

Jag drog starnummer 2. Vi åkte ut till en äng för att lägga spåren. Det var en massa frost så man såg precis var man gått. Ozzy kändes bra. Laddad fast inte allt för mycket. Han hade bra sug på spåret innan påsläppet. Men sen stannade jag honom (hur gör man) innan jag släppte på honom, jag vet inte om man får gå på på en gång? Sen fick han en jäkla fart. Det blev lite hackigt och ryckigt och sen blev det pannkaka. Hade det inte varit tävling så hade jag tagit tillbaka honom kort så han spårade ordentligt för det gjorde han inte. Vi fick in andra pinnen pluss slutpinnen, men han har ALDRIG spårat så illa. Fy, det kändes inte som om vi borde haft några poäng alls.

Nåja, Ozzy var lika glad som vanligt och tyckte att vi gjort en konstig promenad på ängen. Sedan skulle det vara lydnad och Ozzy kändes jättetaggad och lagom. Han var balanserad så med det är jag jättenöjd. Inget överdrivet alls. Skönt. Det var snö på planen och det tyckte han var lite konstigt men jag tänkte inte mer på det. Vi tränade igenom momenten och han kändes kanon verkligen, han var med och glad.

Platsen gick bra förutom att jag fick göra ett DK på nerläggandet så då fick jag bara en 9 av ena domaren: Med all rätt. Han låg bra. Det var en hund som gick upp och det var lite gnäll från någon annan, men han låg lungt och fint. Skönt.

Jag tittade när ekipaget före mig gjorde sitt prov och precis innan det var vi så laddade jag upp honom. Han kändes bra och han var med mig in på planen. Lungt och balanserat, inget stress. Yes tänkte jag, detta kommer gå super. Fot säger jag och han är med 2 steg sen???? vad händer, han luktar på snön, missar halter. Försökte verkligen få med honom så gott jag kunde men jag var ointressant! Vi fick poäng om än katastrof. Nåja, tänkte jag vi får plocka in dem på de andra momenten. Så vi kommer till framförgåendet. Framåt säger jag och han går ut fint och rakt. Sen börjar han lukta igen. Men vi lyckas göra en halt, omän med nosen i backen och jag får med honom runt och skickar ut honom igen, fem poäng iallafall hinner jag tänka. Men då stannar han och luktar på det vita på marken som är så intressant. Suck. Nu busar jag upp honom lite för att få med honom. Han är med. Läggande under gång. Våran grej nu plockar vi poäng. -Fot! säger jag. -Före! hör Ozzy. Men han lägger sig snabbt på mitt kommando. Det såg jag för han var ju trots allt framför mig! Haha... Nu började det bli komiskt. Inkallningen gick bra, bara en liten stöt på benet. Det är ju inte helt kört än tänker jag inför apporten. Den har vi ialla fall, kanske inte en 10 men en 8 borde vi få.

-Apport! Ozzy springer ut. Bra fart, äsch det blir ett slarvigt tagande han.... ställer sig i lekinvit och börjar gnaga på apporten. -Apport! Nu kommer han.... nähä han springer förbi! -Den är min! säger han. Jag försöker få in honom vid sidan men poängen är borta. Bushund. Nästa moment hopp över hinder. Det sätter han och vi busar av planen. Skithund! :-)

Sista momentet budföring. Det har vi inte tränat med olika mottagare så jag hade ingen aning. Vi hälsar på mottagaren och jag berättar vilka kommandon jag använder. Går och ställer mig. -Marsch! (med liiitet DK eftersom mina armar lever sitt egna liv). Ozzy sätter iväg som skjuten ur en kanon, sätter sig snyggt vid mottagaren och väntar på hennes kommando och springer snyggt tillbaka till mig. Superglad! Vilkent avslut på en katastrofdag!

Så vad har vi lärt oss? Jag har en glad busig hund som gillar snö mer än mig! Nä, men det var en skoj debut och nästa gång blir vi uppflyttade. Vi fick ju iaf. 207,75 poäng och då var det ju bara inkallningen, hopp över hinder och budföringen som gick bra.

Det var skoj och vi är glada och trötta.

12 kommentarer:

Den stolta uppfödaren sa...

Om Ozzy är busig så är du etter värre :) Jag hade ju ingen aaaaning :) Jättegrattis till debuten och inte var det långt ifrån (16,25 p?) uppflytt trots att han var lite busig och ni inte hade tränat pga ditt ryggskott. Nästa gång när ni är förberedda kommer ni att ta HÖGA poäng! Jag är så stolt över er!
Massor med kramar till dig och busiga Ozzy.

annelie igen sa...

Grattis till GODKÄND i appelklassen - ni var först ut :)
Kram

Anonym sa...

Stort grattis från brorsan med matte!

/Valle och Camilla

Malin & Lipton sa...

Haha.. Grattis till debuten. Vilken tossig aussie du har. Men GLAD! :) Nästa gång så grejer ni det. Jag har planer på att gå ut i appellen till våren. Hoppas att vi ska greja 2:an nästa vecka. *peppar,peppar* Kram

Sofia sa...

Kan inte låta bli att skratta gumman. Nästa gång tar ni det men först kanske du ska ta med killen hem till dina hentrakter och introducera honom för det vi kallar snö ;)

Kram Kram

Tytti sa...

Men gud så söt han är... vaddååå, klart man måste undersöka det konstiga vita som var jättelänge sen han såg sist. Jag tycker ni gjorde bra ifrån er trots allt... Se det som en bra erfarenhet!

Kram

Riitta sa...

Grattis till GK i appellen! Kan inte annat än le när jag läser om bus-Ozzy ;) Inte för inte jag kallar dem för "tossiga aussies" för man vet aldrig vad de har att bjuda på ;)
Nästa gång fixar ni det!
/Kramis

Emelie sa...

Tok-aussie. Skönt att ha gjort debuten i alla fall. Nästa gång fixar ni det lätt!

Trist att läsa om Filip. Ibland känns livet bara så orättvist..

Anonym sa...

Jätte grattis till en fin debut!! Det viktigaste är ju trots allt att ha roligt ;0)

Kramar

Mia sa...

Det var vekligen blandad läsning på sidan idag.
Debuten tycker jag du ska se som ett roligt minne att minnas och skratta åt, söta Ozzy ;)

Men stackars lilla Philip, ja livet är bra orättvist ibland, det var så att man rös i hela kroppen när man läste det!

Stor kram Mia

www.segerstorpshundar.se sa...

Vad härlig han är pojken!! Klart man måste få bli lite snöglad. Så grattis till debuten, nästa gång tar ni det. Hoppas ryggen känns bättre. Kram

Malin & Lipton sa...

Jag hoppas att vi grejar det. Fick lite hjälp igår, med kommendering. Så jag körde det tävlingsmässigt och det kändes himla bra. :) Så det är bara att hålla tummarna. Nej,vem hinner spåra nu när det nästan är mörkt innan man kommit hem från jobbet?! Appellen till våren tycker jag låter toppen. Kram!