tisdag 4 november 2008

Rapport-träning

Idag smet jag lite tidigare från jobbet. Det var kanonväder så jag och Jonas bestämde oss för att åka ut i skogen och köra lite rapport med hundarna. Det var ett tag sedan men jag tror att de fattade direkt vad som skulle hända när vi började plocka fram grejerna.

Vi hade inga som helst förväntningar när vi begav oss ut i skogarna. Självklart hade komradiorna laddad ur. Tur att man har mobiler även om det är supersmidigt med radio. Vi körde lätta sträckor idag. Jag gick ut till B-stationen och Jonas stannade kvar på A. Det var så roligt att se för hundarna var så koncentrerade. Båda två satt knäpptysta och väntade på att få springa. Superfokuserade. Jag väntade en stund innan jag gick fram med Bilbo. -Marsch! och han sätter iväg som en lite bumbibjörn med öronen fladdrande i vinden. Bilbo kommer in till Jonas rätt så snabbt och Ozzy sitter hela tiden tyst och väntar med varenda muskel på helspänn. Jag tar fram honom och han är verkligen med. -Marsch! och som ett litet streck försvinner han. Jag går en förlängning och pratar med samtidig med Jonas. Hundarna är lika koncentrerade hos honom.

Jag ställer iordning grejerna och väntar på Bilbo. Han är verkligen trött när han kommer fram denna gången. Han lade sig och drack vattnet, ändå körde vi ingen lång sträcka, men vi får nog ta det lite lungt med honom. Han har inte lika bra kondis som Ozzy. Sedan kommer Ozzy in och det är så härligt att se för han är så lycklig. Man får ju korv och en massa glada tillrop! Väntar och släpper tillbaka hundarna till Jonas och packar ihop grejorna för att själv bege mig tillbaka till hundarna. Det får räcka för idag. Man ska ju sluta när det är som roligast.

Dom var så duktiga både två och det är två nöjda och glada killar som ligger här utslagna på golvet. Underbart!

5 kommentarer:

Annelie sa...

Så flitig du är på att uppdatera! *Klickar och belönar*

Jag får rysningar i hela kroppen när jag läser om er härliga träning!

Massa kramar

Malin & Lipton sa...

Gud vad härligt! :)

Kramar

Annelie sa...

Trevlig helg!
Kram

Till LantHunden sa...

Att ni kom var ju bara rolig! Ni bor ju nästan här;) Blir alltid glad att se dig och grabbarna!!!!

Längtar tills vi ska få låna den stora spräcklige.

Kramis

Riitta sa...

Visst är det en härlig känsla med lyckad träning :)
/Kramis