torsdag 25 september 2008

Fantastiska hund!!!
Senaste gångerna jag spårat nu har det gått fantastiskt bra. Vårt största problem är att han springer som en dåre. Men igår var han bara helt fantastisk. Jag lade ett ca 300 m spår med två vinklar 2 apporter + slut. Började på äng och slutade (hamnade) i skogen.

Det började bra med att jag fick en knut på linan som jag försökte fippla upp, vilket resulterade i att jag tappade honom. Fick tag på linan längst ut. Då mitt från änger flyger det upp 3 fåglar (tjäder?). Ozzy viker av mot dem men stannar och tittar på mig. Spåra säger jag och Ozzy letar upp spåret och fortsätter. Som om inget hänt. Han lämnar in apporterna fint till mig och första vinkel ringade han in (det gick lite fort). Andra vinkeln tog han klockrent, nästan så man blir tårögd.

Sen precis innan slutet så stöter vi på ett rådjur. Jag vet inte vem som blev räddast. Rådjuret ser Ozzy men inte mig så vi krockar nästan. Nu är vi ju i skog så Ozzy lyckas fastna i linan. Så jag sätter honom och fipplar lös linan. Vi hann lugna ner oss lite under tiden vilket var bra. Sen trodde jag inte att han skulle spåra mer men efter att han kommit förbi rådjurspåret så tar han upp spåret fint igen och hittar slutet.

Det var nyttigt att "tappa" honom. Nu fick jag ju se att han klarar sig fint utan mig. Måste nog börja lägga längre spår han går inte att trötta ut min arbetsmaskin. Tränade lite kort lydnad också och tog lite bilder på underverket. Ska lägga ut dem ikväll.

Vi hörs eller ses i skogen!

9 kommentarer:

Riitta sa...

Wow, vad duktig han är härlige Ozzy! Matte också :) Inte lite störning vill jag säga... Blir inspirerad så jag ska nog ut och spåra med mina damer i em (i alla fall någon av dem, får turas om lite ;) ).
/Kramis Riitta

Till LantHunden sa...

Fina, duktiga Ozzy!

Vi får nog börja träna lite jakt med den killen så Barca kan ut och jaga med sin karl;)

Vad tyckte du om huset gumman, är såå nyfiken.

Kram kram

Annelie sa...

Även jag är nyfiken på era tankar om huset.

Ozzy är nog lik sin mamma (...och säkert pappa också). Spårar man så spårar man och då kan lite vad som helst hända men spåret är det viktiga :) Tycker det låter som en god idé att lägga lite längre till honom och kommer du hit så kan jag lägga spår åt er så får du släppa kontrollen helt och LITA PÅ DIN HUND! Det kan vara svårt ibland tycker jag.
Att trötta ut våra Fantasyhundar verkar vara just fantasy :) De är, precis som du säger, riktigta arbetsmaskiner! Ljuvliga!!
Kramar
PS: Ser fram emot bilder ikväll...då kan jag slinka in på datorn på jobbet och få något nytt och vackert att titta på.

Anonym sa...

Sådär ja, nu är även den otåliga uppfödaren nöjd :) Snygga, snygga Ozzy! Duktig och snygg, mmm *nickar gillande*

Utan att skämmas det minsta kommer jag att knycka bilderna :)

Kram och trevlig helg!

www.segerstorpshundar.se sa...

Duktiga Ozzy!! Vad fin han är, snygge Ozzy! Vad hette instruktören du tränar för nu igen. Minnet är så kort, så kort. Kramis

Malin & Lipton sa...

Vad härligt det låter med er spårning! :) När planerar ni debut i spåret? Vi ses och hörs! Kramis

Till LantHunden sa...

Jag känner en kvinna, vacker som få. Duktig på att sminka, ingen kan henne slå!!!

Tack för i går vännen! Alltid lika roligt med klubbkväll. Vi är laddade för i kväll, här ska tränas:)

Kramis

Anonym sa...

Känslan och lyckoruset efter ett lyckat spår är underbart!
Roligt att det går så bra

Kramar

Mia sa...

Hej Nina, tack för de snälla orden i bloggen ;)
Ja vi får styra upp ngt gemensamt träningspass med hela lydnadsligan snart!
Kram Mia