tisdag 16 september 2008

Avspark

Nu har vi kört igång på riktigt. Igår började jag på lydnadskursen igen. Jag har också varit duktig och skrivit ner en träningsplanering. Målsättningen för restrerande av detta året är att starta i tvåan och i appellen. Ozzy känns väldigt taggad så han kan tänka sig att träna hur mycket som helst.

Det är ett mycket bra upplägg på kursen då vi går igenom ekipage för ekipage, det blir mer effektiv träning även om passen blir korta. Undertiden som de andra tränar så passivitetstränas våra hundar.

Jag jagar ju efter de höga poängen så igår tittade vi på vår linförighet. Det jag måste träna på där är att gå själv utan hund. När jag blir dirigerad så blir jag väldigt stel, vilket i sin tur gör att svängarna blir dåliga och Ozzy hamnar lite ur position = dubbla spår och sneda sättanden. När jag går rätt så går ozzy rätt.

Annars känns momentträningen bra. Inte perfekt men vi jobbar på det. Motivationen är det inget fel på ialla fall.

Framförgåendet vet jag inte hur vi gör med. Vi har ju börjat lite men det är långt ifrån bra. Tråkmoment. Lägger nog hellre energin på framåtsändandet.

Vi hörs!

9 kommentarer:

Riitta sa...

Kul att ni kommit med på kurs :) I vår träningsgrupp är upplägget som på er kurs, att man kör en och en. Är väligt nyttigt med både "ris och ros" ;) Behöver precis som du "torrgå" en del för att få till vårt fria följ ;) Har nu också fått tillbaka träningsinspirationen. Det känns jätte bra!
Hoppas vi kan ses när Triss med matte kommer till Annelie.
/Kramis Riitta

Malin & Lipton sa...

Gud var roligt att få läsa om er träning. Tänker på er då och då och undrar hur det går för er. :) Hoppas att vi ses igen snart. Kramis

Tytti sa...

Äntligen uppdaterat!!! :P
Skönt att ha en plan att jobba efter. Jag blir avis på alla som tränar och är flitiga. Själv är jag bara lat och orkar ingenting nu för tiden. Men jag hoppas det blir ändring på det när bebben har anlänt.

Kram

Mia sa...

Roligt att höra att ni är på G. Hoppas att vi ses på klubben ngn dag.

Kram Mia

Annelie sa...

Här har jag ju missat en uppdatering!! Fy på mig :) Härligt att ni är på G nu.
Kram

Linda med Milou sa...

Åh vad roligt med en uppdatering, har läst den där apporteringen ett tag nu så det är kul med nåt annat!!! ;o)
Kul att ni har börjat på kurs, alltid lika kul med kurser!!!
Lycka till i 2:an!!!
Kram Linda med Milou.

Riitta sa...

Visst är hon söt lilla Molly :) Nej så synd att ni inte kan vara med varken på vallning eller "Trissträningen" :( Vi får helt enkelt se till att få till en gemensam träning vid ett annat tillfälle!
Hälsa hela flocken så gott!/Kramis

Malin & Lipton sa...

Ja,det är kul när det flyter på. Vi ska börja fokusera på platsen nu så att vi kan gå ut i 2:an innan året är slut. Hur går det för er? Appell?? 2:an?! *nyfiken* Lipton börjar också bli riktigt stabil nu och det funkar riktigt bra med allt. Härligt!! Bilder är jag riktigt dålig på, tyvärr. Jag ska göra ett försök.. Kanske kan jag få till någon. :) Vi ses!

Helene Johansson sa...

Ni är sååå duktiga och ambitiösa! Det är jättekul att ha fått äran att hjälpa er två. Vi kan kolla framförgåendet i morgon om du vill. Vi ses!


M v h
Helene
www.hundcenter.eu