måndag 3 mars 2008

Måndagsträning

Idag har jag och Ozzy jobbat ihop igen. Det var längesedan han var med mig i butiken nu så det kändes extra roligt, det är så mysigt att kunna gå och pussa lite på honom i tid och otid. Anledningen till att han var med var att vi hade vår måndagsträning.

Idag på träningen låg fokus på passivitet. Det är bara att inse att han börjat pipa mer när hans förväntan blivit högre. (Dock inte under träning.) Så jag fick en hel del med bra tips och jag tar åt mig av alla. Jag ska lägga in mer passivitet i träningen. Det känns helt rätt men jag slarvar alldeles för mycket med det. Tränade lite linförighet också och då kändes han bra. Fick hjälp med att träna läggande under gång för att jobba bort mitt DK och där får jag skärpa till mig. Jag säger olika kommandon till honom så han blir förvirrad. Så det får jag jobba med. Jag fick med mig en massa bra tips där också. Så nu har vi lite att jobba på. Jag är supernöjd med kursen så det känns verkligen roligt och inspirerande.

Ha en bra vecka!

15 kommentarer:

Malin & Lipton sa...

Det låter som ett bra träningspass. Nog är det så att passiviteten inte är den bästa på våra hundar.. Men, men man kan inte vara bäst på allt. ;)
Så länge Lipton är i bur så funkar det jättebra. Då är han tyst och går och lägger sig, men binder jag upp honom så låter han direkt.
Äsch,vad gör det?! :)
Vi ska bara valla och köra lydnad. Hihi.. Kram på er!

Nadia sa...

Hej!
Vad synd att ni inte kunde komma i söndags. Det var fler som ville stoppa ner henne i väskan ;) men jag lyckades hålla hårt i henne. Vi kanske ses nästa gång
Kram

Annelie sa...

Att passivitetsträna är ju såååå tråkigt OCH såååå viktigt och inget man får gratis! Jag är också dålig på det.
Härligt att kursen känns bra.
Hoppas vi ses lördag och/eller söndag - låt mig veta hur det blir.
Kramar

Till LantHunden sa...

Du känner inte att du behöver en timme hos psykologen...då kan du komma och prata med mig:) Började min första kurs igår psykologi A, riktigt riktigt kul. Så nu kommer jag granska min omgivning. Mycket av de man lär sig går faktiskt alldeles utmärkt att använda i hundträningen också.

Passivitet är ju fruktansvärt passivt och segt att träna. Var glad att du inte ska köra jakt. Barcas första år vigdes åt passivitet och stadga, dock med bra resultat men de tar ju aldrig slut. Man måste träna och underhålla det jämt. Men gumman snart kan vi sitta med älsklingarna på lattes uteservering och passivitetsträna;)

Roligt att kursen är givande, i morgon måste vi ta oss till klubben och onsdagsträna!

Puss på dej

Malin & Lipton sa...

Jaså,låter han mellan momenten?! Det gör ju inte Lipton. Att låta är uschibuschi och det vet han om. Då får man inte vara med.
Men visst är passiviteten viktig - men tråkig!
När tävlar ni nästa gång?

Kramar!!

Anonym sa...

Ja, jag är en humörmänniska så om det inte känns bra så ä det lika bra att lägga ner! Helgen vill man ju hinna med allt man inte hinner på vardagarna det är väl därför dom alltid är fulla! ;) Vi kommer vara med på söndag så vi ses kanske då Kram

Annelie sa...

Du såg att vi träffas hos Emelie på söndag? För ni kommer väl?
Kram

Malin & Lipton sa...

Ja,dem är bra lika "brossorna"! :)
Jag tror och hoppas att det ska ge resultat, jag tycker mig se det redan. Har pratat lite med min underbara mentor Maria Hagström och ska slå henne en pling imorgon för att höra vad hon har att säga om saken.
Men när vi väl är redo, så får dem andra hålla i sig - då kommer vi!!
Kramar!!

Anonym sa...

Glad Påsk!
Kramar Annelie

www.segerstorpshundar.se sa...

Här kommer en påskkram från kompisarna i Bredared!

Malin & Lipton sa...

Hoppas att ni har haft en trevlig påsk och ätit massor med godis.
Det har vi gjort. ;)

Kram

Anonym sa...

Trevlig helg! Känner du/ni för träning så hör av er.
Kram Annelie

Malin & Lipton sa...

Hej på er där uppe!!
Hur går det för er och vad hittar ni på? *nyfiken*
Snart ses vi igen - bara 2 veckor kvar. :)

Kramar från oss i söder

Annelie sa...

Måste bara berätta att det är 3 april nu :o)och det är precis en månad sen du uppdaterade. Tiden går fort :)
Kram - ses på lördag

Riitta sa...

Det var jättekul att träffa er alla på Lojocas MH och få se hela Fantasy kullen på en och samma dag! Grattis till gk känd mental status! Hoppas vi ses framöver för lite gemensam träning!
Sköt om er!/Kramis