söndag 20 januari 2008

Söndagsrapport.

Idag åkte vi återigen ut till Gretlanda för att träna rapport med hundarna och idag var vi ett riktigt härligt gäng som begav oss ut i skogen med ryggsäckar och hundar. Men eftersom man inte orkar något på tom mage så åt vi en rejäl frukost innan. Idag strulade det lite med skicken och kanske berodde det på att det var fler hundar eller annorlunda underlag, men överlag så var det en bra dag. Lite mer pip än sist. Jag tycker att det är lite jobbigt att skicka Ozzy till en station där jag inte kan se honom eller kontrollera läget. Helst skulle jag vilja vara på båda stationerna. Men det är nyttigt för mig som är en lite av en kontrollfreak att inte kunna påverka så mycket. I rapport blir jag rätt hjälplös. Att Jonas orkar med mig egentligen är ett under. Jag vill i varje detalj veta hur han beter sig på andra stationen, piper han? Ligger han? Hur går du med honom fram till påsläppet? Hur beter han sig då? Bilbo sköter sig kanon och känns väldigt säker. Han är bara inte så snabb tyvärr. Men det är roligt att se att han är så fokuserad på sin uppgift.Nåväl. Jag älskar rapport och det gör hundarna också. Det är det bästa som finns att få se dem sätta av i full karriär.

Vi hann även med en platsliggning vilket gick bra, men jag måste träna mera med störning så att han känns säker. Sofia dirigerade mig och Ozzy lite också och det är något vi verkligen behöver träna. Han gjortde bra lägganden och när vi skulle göra ställanden (som han hemma är superduktig på att hålla isär) så gjorde han bra lägganden. DET måste vi träna på.


Det var en superdag och alla hundarna var jätteduktiga. Förarna med för den delen. Nästa gång blir det korvgrillning också!

Se så trött man kan bli efter en heldag i skogen. Till och med Baltazar. Han var ju inte ens med.


4 kommentarer:

Annelie sa...

Vilken härlig dag ni haft! Det är så roligt att läsa om och se bilder på vad ni har för er (men sista bilden gick inte att förstora). Vi ses om två veckor om inte annat - ser fram emot det jättemycket!

Den "nya" sidan är jättefin!

Kramar Annelie

Anonym sa...

12-13 april är vårt mh+kennelläger. Inbjudan kommer denna vecka. Vi har också en annan sak på gång så det blir två inbjudningar på en gång *håller tummarna att ni inte har annat uppbokat*
Kram Annelie

www.segerstorpshundar.se sa...

Ja nu var det verkligen längesedan vi sågs! En härlig skogsdag med korvgrillning vore inte dumt. Kul att det börjar närma sig tävlingsdebut för er nu. Kram

Malin sa...

Visst är han lite snygg min kille. :)
Valpar är dem verkligen inte längre,tyvärr. *vill ha*

Kram