måndag 14 januari 2008

Rapport-träning!

Så äntligen känns det som vi är på gång igen. Igår åkte vi ut till Gretlanda för att köra rapport med hundarna. Det var ett tag sedan vi tränande sist. Jag blev så lycklig över att solen tittade fram och gav mig lite energi. Den har ju verkligen lyst med sin frånvaro de sista veckorna.

Det var Loke, Bilbo och Ozzy som tränade. De sprang både över en äng, en bäck och lite i skog. Första sträckan var inte så lång, kanske ca: 200-250 m (jag är rätt dålig på att uppskatta) . Måste säga att alla skötte sig över förväntan. Vi kunde se hundarna när de sprang över ängen så det var extra roligt. Bilbo tvekade lite på första skicket. Men sedan gick det bra. Loke blev lite störd när han skulle över bäcken. Visste inte om han skulle bada eller vad han skulle göra (Lagotto, vattenhund). Jag antar att Ozzy aldrig var i närheten av bäcken, var nog högt över. Ozzy skötte sig exemplariskt. Snabb och utan tvekan. Lite pip på stationen dock. Vill inte bråka med honom eftersom jag vill att han ska känna sig trygg på uppbindningsplatsen. Men jag tror att det ger sig när vi kommer igång med träningen. Vi hade även lite korta förlägningar med en C och D- station. Det var nemas problemas. Det enda som egentligen strulade var Nicke och Jonas kommunikation på komradion. Haha... Jonas blev lite arg och hotade Nicke lite, men det gick över. Jag tog några bilder, blev inga bra men jag lägger in dem senare ikväll iaf. Det är ju roligt med bilder. Så nu är söndagarna bokade till rapportträning. Jag ska också komma igång med konditionsträningen ordentligt med hundarna. Jag kan meddela att det inte bara är de som behöver det efter all julmat :-P

Lydnadsträningen har också gått bra för oss. Nu är det bara lite finjusteringar och sedan tävla. Det ska bli spännande att se hur han är på tävlingsplan. Jag har planerat starta i slutet feb. Min stjärna!


5 kommentarer:

Annelie sa...

Var inne och läste tidigare men hann inte skriva något då. Nu när jag tittade in hade du ju lagt in bilderna också *tummen upp*. Loke ser ut som en liten gris när han kommer springande *skratt* Så söt!

Blir så glad när jag läser din blogg om träning och framtida tävlingsplaner.

Har förresten fått höra vilken trevlig och go vovve Ozzy är av några som träffade honom i Göteborg så sträck på dig! Såg du förresten bilderna på honom som Riitta tagit? De som Tytti tagit? De som Elin tagit? Söt som socker är han.

Längtar också efter att träna med er. På onsdag blir det lydnadsträning med Riitta (dagtid så då kan väl inte du?) Söndag spår med Tytti (och då kan väl inte du?) Synd! Men säg till när - jag längtar!

Kramar Annelie

Sven sa...

Hej

Kul att läsa att ni varit ute och kört rapport. Vi har ju oxå börjat lite smått med detta men det går väl sådär. Bond har inte riktigt fattat att han ska springa tillbaka.... ;)
Det hade varit kul att få följa med någongång och kika hur det ska gå till!

Malin sa...

Det va verkligen en lyckad helg! Maria är toppen - så har du möjlighet att åka på någon kurs för henne så gör det. :)
Tävlingsdebuten blir när vi fått ordning på våran plats. Förhoppningsvis till våren, men vi får se hur det känns då.
När debuterar ni? ;)

Kramis!

Anonym sa...

Va du är duktig med dina hundar.Tänk vad bra det gick med fem i julas...kanske en till...skojar.
Kram

Anonym sa...

Söta du, klart det blir myskväll framför spisen snart! Jag har köp en present till dej i dag...kunde bara inte låta bli, du kommer att bli glad det vet jag.

Kramar Sofia