måndag 4 februari 2008

Ridhusträning

Igår åkte vi med träningsgruppen till Kinnarumma för att träna i ridhus. Det var ett riktigt härligt gäng. Tack allihopa för en underbar dag! Bilder finns i Annelies album: www.mrcollin.com

Jag var lite spänd på hur han skulle reagera på den nya miljön men det gick bara fint. Han var hysterisk och gapade lite och tjöt i början men det gör han ju alltid Herr Hysterisk. När vi sedan börjar träna är han tyst. Vi började med platsliggning och där var det också lite nervöst (jag) med massa nya hundar. Men han låg, inte fint då han luktade lite och la översig på rumpan. Men han känns trygg. Sedan körde vi lite fri träning och det gick också bra i den nya miljön och med en massa hundar. Han är fortfarande lite för långt fram i positionen men det tränar vi på. Det känns skönt att veta att han inte är speciellt brydd över nya miljöer.

Sedan fick vi välja 3 moment att tävlingsträna i. Jag valde linförighet, apport och läggande under march. Linförigheten gick som väntat. Sneda sättanden. Men det försöker jag träna separat. Däremot så är uthålligheten bra. Han håller kontakten genom hela momentet och det känns tryggt. Men det är nyttigt för mig att bli dirigerad, Ozzy verkar inte bry sig om de som står och kommenderar. Jag tror jag gick rätt håll varje gång? Sedan körde vi läggande och det gick inte så bra. Annelie filmade och vad jag ser på filmen så vrider jag mig mot honom på något märkligt vis. Väldigt onaturligt. Ozzy ser lite förvirrad ut. Han lade sig på dubbelkommando. Nåja. Mitt fel. Jag får träna mera. Sedan apporten. Den var lite läskig men han tog den och tappade den första gången. Jag måste träna på att ge honom den rätt. Men det känns inte som något jätte problem.

Tävling är iaf inbokad och sedan får vi se hur det går. Men han är rolig, lite tokig och lindar mig runt tassen vilket leder till att han slipper undan med det mesta. Vi har skoj och det är det som räknas. Ibland blir det fel men vad fasen. Det är inte hela världen.

Det gick bra för Jonas och Bilbo också, det verkar som de hittat glädje igen vilket är jättekul att se. Förutom linförigheten som är katastrof! Jonas och Bilbo är också anmäld till tävling. Så nu MÅSTE vi träna varandra. hehe.... (ingen baktanke alls) :-P

Ha det gott! / Nina

(Ja, mamma, jag ska lägga in bilder på köksön).

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en fröjd att se er! Jag filmar gärna hela programmet när vi ses nästa gång. Det är jättenyttigt att se sig själv. Vill du ha hejarklack på tävlingen? Jag tror att ni kommer att fixa det fint.
Kramar Annelie

Malin sa...

Det va jättekul att träffa er. Längtar redan till nästa gång! :)

Kramar från oss i Söder

Anonym sa...

Hmmm....har på omvägar fått vet (jaja, jag läste ditt inlägg hos Malin ;)) att Ozzy kan skämmas - det vill ju jag se! Det får vi inte glömma nsta gång.
Kram Annelie

Mia sa...

Ni verkar ha haft en lyckad träningsdag i ridhuset! Hoppas att jag kan vara med nästa gång för sådan träning är guld värd!

Kram Mia

Y-flocken sa...

Hejsan!

Det var jättekul att få hänga med på aussieträning tyckte både jag och Malva! Och båda dina killar var jättefina...
Ser att ni är anmälda till tävling, så jag måste ju säga lycka till!
Vi kanske ses igen på någon träning framöver!

Kram/Yohanna och Malva

Malin sa...

Det va super att få träffa er! Tack du är väl för snäll. Så himla,jätte,super bra är han väl inte. :) Han är duktig, det är han men vi ska bli ännu bättre. *fniss*
Klart att du ska testa lite freestylemoment. Jag gör det mest för att det är kul, inga direkta tävlingsambitioner.
Ozzy kan skämmas? Varför ska han skämmas? Fina pojken! Ses snart igen!! Kramar

Emelie sa...

Hej Nina! Vad fina ni är, var in och kikade på korten... :-) När är premiären för er...? Så himla kul att du har börjat träna hund, det verkar som de flesta går över från häst till hund, Synd bara att du bor så himla långt bort!! :-( Ha en bra dag! Kram Emelie

Jagochgrabbarna sa...

Emelie: Vad glad jag blir av kommentar från dig! Jag har gått över från häst till hund. Ångrar mig inte en sekund. Vi har anmält oss till tävling den 23/2. (Shit, det är ju snart!) Kommer till ajaur till påsk, Ozzy kommer med om allt stämmer med flyget. Vi ses då förhoppningsvis!

Till LantHunden sa...

Hihi ta bara för dej vännen min, de gör ju bara butiken ännu vackrare!!!

Ha en underbar visit i storstaden, jag komme sakna dej iaf. Vi hörs på fredag.

STOOOOR kram

Malin sa...

Att det ska vara så långt till er, så att man inte bara kan köra upp över en eftermiddag. :(
Hoppas verkligen att vi ses snart igen. Längtar redan och håller ALLA tummar för er när ni kliver ut på tävlingsplanen. :)

Kramar!

Anonym sa...

Jag vill se bilder på köksön!