torsdag 8 november 2007

Lydnads träning

Igår åkte jag med grabbarna till klubben för att träna. Med Ozzy tränade jag linförighet och det funkar fortfarande kanon. Måste öva mer på positionen i svängarna. Han hänger inte riktigt med. Några tips? Har övat bakdelskotroll när vi står stilla, vilket funkar bra, men det funkar inte lika bra när vi går och skall svänga. Sedan övade vi ställande under march och det gick bra. Tränade med att kasta bollen över huvudet. Han var duktig men jag vill ha blixtsnabba ställandet och det är en bit kvar tills dess. Men han är så rolig att jobba med, så lättmotiverad. Tack Annelie för denna underbara hund!

Sedan var det Bilbos tur, jag misstänker löptikar för han var väldigt ofokuserad idag. Lade sig när de andra kommenderade sina hundar att ligga. Men han går bättre och bättre. Framförallt så tycker han att det är skoj. Det är bara ställandet under march som strular. Idag kunde jag inte lämna honom för han stod bara och vädrade (efter tjejerna) och glömde bort vad det var vi gjorde. Nåja. Farbror Bilbo.

Ja, just det. Ozzy apporterar nu. Polleten har trillat ner äntligen. Han håller fint utan att tugga också. Duktig kille!

Kram
Nina

13 kommentarer:

Malin sa...

Jag sa ju att det skulle lösa sig med apporeteringen! :)
Duktig kille.

Kramar

Annelie sa...

Det är jag som ska tacka för att du tar så väl vara på "guldklimpen". Det är härligt att läsa om era framsteg men vi måste snart ta en gemensam träning så jag får se er jobba *längtar*
Kramar

Anonym sa...

.....hörde dessutom "ryktesvägen" att han sköter sig alldeles ypperligt vid förflyttningar från planen och ner till bilden....kan jag och Tilda få gå kurs hos er? I förrgår när vi var uppe på klubben så fick jag träna hela vägen mellan parkeringen och planen *suck* Tror vi har löp på G för då brukar hon bli så där "tossig" och vi som har ett par tävlingar kvar i år.
Kram Annelie

Jagochgrabbarna sa...

Haha... ja, han skötte sig ypperligt igår, men det är inte alltid så. Ibland är han helt totalt tossig. Men jag hade ju lite köttbullar över. Det gäller att ta till vara på de bra stunderna :-)

Angelica sa...

Hello =)
Vi är inte så många som använder klcker alls... Det går i perioder, men nu hade jag tänkt "lära" mig på riktigt :P
Allt bra med dig?? Kram kram

Anonym sa...

Vi var sena upp till klubben. Nästa gång kanske vi kunde samordna lite så vi kan köra en stor platsliggning?
Kan ju kanske ta med lite muffins oxå om så önskas. :)
/Sven och Bond

angelica sa...

Men söta!! Den snöar och snöar och bara vräker ner... Och Chip tappade tydligen hjärnan någonstans under allt de där puffigt vita... Som gör att man till och med kör fast på parkeringen då man försöker lämna huset... Han hoppar runt i drivor då jag vill göra "viktiga" saker... Men det har väl minst kommit en 30-40 cm sedan igår... De e fan lite att ta i tycker jag :P Men vi kanske kan klicka fast hjärnan igen i helgen...

Dorothy sa...

Hej hjärtat...jag har varit på klickerkurs i dag...det var jättekul.Måste ligga i så dom slipper skämas till jul.
Kramar från Mor!

www.segerstorpshundar.se sa...

Hej! Dina goa pojkar har blivit utmanade. Läs mer på vår hemsida. Kramar från Bredared

Malin sa...

Hjälp mig Nina!! :)
Hur gör jag så att jag får inställningen så att när man klickar på fotona i bloggen så förstoras dem?
Annelie ska knycka lite bilder och vill ha dem i btörre format..
Men jag hittar ju itne inställningen. Hon sa att du hade den?!

Kramis

Malin sa...

Attans!!
Då får det vara som det är, så får jag maila bilderna till Annelie istället.
Tack ändå. Kram

Annelie sa...

Hallå, hallå?! Hur har ni det?
Kramar Annelie

Riitta sa...

Tassar förbi för att önska er en trevlig första advent!
/Kramis