måndag 14 september 2009

Sista LK II tävlingen!

Så har vi gjort vår sista LK II tävling. Vi är ju redan uppflyttade men eftersom jag redan hade anmält mig till Elfsborgs tävling så tyckte jag att det var ett utmärkt tillfälle att "tävlingsträna". Vilket också visade sig vara bra eftersom det uppkom lite situationer som jag måste arbeta vidare på. Framförallt hur jag själv blir påverkad av en tävlingssituation och därav påverkar min hund. Först och främst linförigheten, han uppfattade inte mitt fot som ett fot utan satt kvar vilket resulterade i att friaföljet blev lidande i början. Han hade också ljud vilket bara uppkommer när han blir frustrerad. Så jag måste bli TYDLIGARE. Men annars höll han ihop fint i friaföljet trots mina tabbar. Apporten däremot måste vi verkligen jobba med. Det blir för mycket trams på tävling. Hoppet blev lite tokigt så det nollade vi. Han blev nog lika förvånad som mig. Han hoppade ut snett och fick syn på korna som går och betar bakom planen så när han skulle hoppa tillbaka så glömde han att hoppa. Vi har tränat på att han ska kunna hoppa över även om han kommer ut lite snett. Men denna gången så blev det lite knas.

Nåja, summerar man tävlingen så hade vi skitkul på planen och han skötte sig bra trots mina missar. Så det känns bra inför 3:an. Han är så duktig min skatt!

Här kommer poängen:

Platsliggande:10

Fritt följ: 7,5 ej med i start, ljud, vp

Läggande: 10

Inkallande med ställande: 9,5

Sändande med ställande: 10

Apportering: 6,5 slarvigt tagande, tempo, släpper

Hopp över hinder: 0 går brevid

Fjärrdirigering: 9 dk

Helhetsintryck: 9,5

Summa: 162

Måste också få gratulera världens bästa uppfödare Annelie och syster Lyssa som blev uppflyttade till LK III med 178 poäng.

Nu siktar vi på trean. Många nya nötmoment. Underbart roligt.

Kram Nina

12 kommentarer:

Tytti sa...

Grattis i massor! Välkommen till trean.

Kram

Anonym sa...

Tack, tack och grattis än en gång *kramar om*. Det var underbart att få se er tävla och det ser så trevligt ut på planen. Höga fina poäng trots några små missar. Jistanes vilka poäng ni kommer att få när ALLT stämmer på en och samma gång!!
Kramar Annelie

Malin sa...

STORT grattis! Ni är superduktiga! :)

Mor-Mia sa...

Vad kul att det har lossar för er på tävling!
Lycka till i trean ;)

Kram Mia

Anonym sa...

Stora kramar till mamma Nina och pappa Jonas! Grattis till killen.
Kram Annelie

Anonym sa...

Grattis till de stolta föräldrarna ,lycka till med allt.
kramar Wilda & Evelina

Anonym sa...

Grattis Ozzy på 3-årsdagen!
//Gammelmatte

Malena & Annie sa...

GRATTIS till brorsan på 3 års dagen!! KRAMAR

Riitta sa...

Grattis på 3-årsdagen till härliga och duktiga Ozzy!
/Kram

Anonym sa...

Tack för grattis - bilder i massor finns. Hoppas på att få dig, Collin och kanske resten av familjen på besök snart. Kanske efter helgerna för jag har för mig att ni har besök nu.
Hör av dig!

Kramar Anneie

Kicki sa...

God jul!
Ville bara säga att Hedared, (där vi numer bor) fick finbesök av Ozzy och Bilbo igår. Blev jätteförvånad när de var ute och gick på självaste julafton. Molly, som löper och är grinig som vanligt tyckte inte det var lika kul dock ;) God jul!

lojocas sa...

Inte för att jag vet om du är inne och läser något här men...Trevlig helg!
Kramar