söndag 7 december 2008

Lydnadstävling!

Klockan 07,30 bar det iväg till Kinds Bk för vår debut i LK2. Det blev en lång väntan innan vi fick tävla. Jag hade en neutral inställning till tävlingen även om jag är tävlingmänniska och träningen har känts bra. Men med en störningskänslig slyngel i kopplet vet man aldrig. Resultaten blev höga berg och djupa dalar. Platsen gick bra och han låg även om hunden jämte steg upp.

På uppvärmingen kändes han kanon. Han var jätteladdad och språngmarsch som vi har tränat för att få mera fart kändes riktigt bra. Han hade bra attityd och var med mig. Tävlingsplanen låg vid klubbstugan så det fanns gott om störning. Vi äntrade planen och jag kände att han tittade lite men tänkte att det släpper nog när vi kommer igång. Vi ställer upp. Han är med. Fot säger jag och går... Ozzy sitter kvar!? Sen blev det pannkaka på riktigt. Jag kände att han släpte hela tiden. Helt ärligt så blev jag superförvånad. Han var inte alls med. Jag vet inte vad han trodde att vi gjorde men jag ville bara sjunka genom jorden. Jättekonstigt, och jag kände mig splittrad. Men då kom jag ihåg Sofias peppande ord. -Fokusera på de bra momenten. Så jag bröt ihop en sekund och kom igen. Läggandet gick bra. Inkallande med ställande. Älskade hund vilken fart och glädje. Han gillar verkligen det momentet. Sen var det rutan. Oturligt nog så kom det precis ut en valp ur stugan när vi skulle vända upp till rutan. Ozzy ääääälskar valpar. Men jag hann stoppa honom innan han sprang iväg. Men då var förvirringen total. Jag riktade upp honom och han fokuserade (trodde jag) och springer ut till vänster till en hög med spån. Tar tillbaka honom och skickar. Då springer han höger till den andra spånhögen. Nåja. Apporten.... där har vi haft lite slarviga gripanden och det fick vi nu med. Men det ha gjorde var att innan han kom in med den till mig så släppte han det framför mina fötter och började gnaga på den. Skithund. Men jag fick in honom i fotposition. Hindret kändes bra. På fjärren tappade han fokus igen och jag fick ge Dk på läggandet och första sättandet då han låg och tittade på något heeelt annat. Summerar man tävlingen så ser man vad vi behöver träna. Störning.

Jag blev lite förvånad över mig själv. Jag blev inte allt för besviken. Fria följet vill jag radera ur minnesbanken för all framtid och aldig mera tala om. Men annars så hade vi rätt skoj. Min hund är en glad skit men vi ska nog hitta den rätta formen. Vi tävlar på och jag ser fram emot det! Nästa år!

Resultat med kommentarer

Platsliggande:10
Fritt följ: 5 ej med i start, tränger, VP, SS går ifrån
Läggande: 10
Inkallande med ställande: 10
Sändande med ställande: 0 vill inte
Apportering: 5 slarvigt tagande, tappar, tjafs.
Hopp över hinder: 10
Fjärrdirigering: 7 Dk ner, Dk sitt
Helhetsintryck: 8 fart och fläkt!

summa: 137 ett tredjepris och 3/10

Grattis till Brorsan Valle som vann sin LK 1 med 189 poäng!

Snyggt jobbat till alla andra som kämpade på på lydnadsplanen idag.

Ett stort grattis till alla Lojocasvalpar som fyller 2 år idag!!! Hurra!!!!

10 kommentarer:

Riitta sa...

GRATTIS till Ozzy på 2-årsdagen!

Skickar en liten tröstis till de som inte blev fullt så bra som du önskade. Skickar ett grattis till det som gick precis som det ska och ni har kapacitet för :)

/Kramis

Tytti sa...

Ni har en underbar attityd när ni är ute på plan. Härligt att se och det värmer en gudmors hjärta...

Syns imorrn!

Kram

Anonym sa...

Anmäler mig genast till den där störningsträningen :)
Grattis än en gång!
Kramar Annelie

Malin & Lipton sa...

Grattis till genomförd tävling! :) Kramar

Annelie och Ozzy sa...

He,he Skrattar..... Vi kan nog bli ett gäng på störnings -träningen !!! Vet hur det känns med sk.fria följet. Det är nog det som jag också är mest besviken på. Man kan undra vad de tänker på ibland... Men ni ser verkligen trevliga ut på planen tillsammans.
Kram Annelie J och Ozzy bus !!!

Anonym sa...

Grattis till ett fint program! Även om ni inte nådde fram till förstapriset IGÅR så har ni ju visat tidigare hur jäkla duktiga ni är, och ni kommer göra det många gånger i framtiden också. Kram Camilla

www.segerstorpshundar.se sa...

Hej! Hur har du det i julstressen. Gissar att ni har fullt upp? Sven har möjlightvis inte varit inne och köpt något lyxigt till mig. Försöker luska ut julklapparna här hemma;) Hur gick det med huset? Kram

Riitta sa...

Tack det samma! God Jul & Gott Nytt År önskas också hela ert gäng!

/Varma julkramar

Annelie sa...

Hoppas ni får en riktigt God Jul allihopa!
Massa kramar från oss alla till er alla

Anonym sa...

Gott Nytt År!
Hör av dig om ni har tid och komma hit för lite träning, spår/lydnad.
Kram //Annelie och resten